2010 - Galeria Frezia ::: expozitie de grup ::: Gesturi si Semne



Dej, Galeria de Arta Frezia
12 octombrie 2010, ora 17:00

Gesturi si Semne

Pe data de 12 octombrie, ora 17.00, va avea loc la Galeria Frezia din Dej, vernisajul expozitiei Gesturi si Semne.

Propunerile plastice ale celor doi artisti, Matei Enric si Mirela Iordache, au ca punct de intalnire o abordare a arhaicului din perspectiva artistului contemporan.

MATEI ENRIC "ÃŽntr-o lucrare totul trebuie să aibă o armonie naturală. Orice lucru forÅ£at, ce nu se află în concordanţă cu creÅŸterea naturală a lucrării, creează o impresie neplăcută. Astfel, o lucrare creÅŸte precum un copac. Trebuie ca ideea de la care se porneÅŸte să fie lăsată să se „coacă”, să prindă rădăcini. Åži cu cât rădăcinile sunt mai puternice, cu atât lucrarea va fi mai impunătoare."

http://matei-enric.blogspot.com/

MIRELA IORDACHE „Atitutinea personajelor, in pictura mea, este de sorginte primitiva. In paralel cu aceasta, ludicul, socantul , gratia, senzualitatea, dau esenta imaginilor si le ancoreaza in contemporaneitate. Contopirea planurilor redau nelinistea cotidiana, in cautarea magicului cu un puternic rapel la arhetip.
Forma se descompune si se recompune, de la arhetip si semn, catre gest, pictura oferind ambientului un relief structural.”

http://mirelaiordache-work.blogspot.com/

Magdalena Vaida „De la inaugurarea din 14 iulie 1998 ÅŸi până în prezent, în cadrul expoziÅ£iilor organizate aproape lunar au expus la FREZIA artiÅŸti contemporani din toate generaÅ£iile ÅŸi din toate marile centre culturale ale ţării. De asemenea, în cei zece ani de existenţă, prestigiul galeriei a sporit prin taberele de creaÅ£ie organizate, prin colaborarea cu specialiÅŸtii în artă - Livia Drăgoi, Alexandra Rus, Negota Laptoiu, Aurelia Mocanu, George Arion, Oliv Mircea, Mihai Dragolea - cu numeroÅŸi profesioniÅŸti ai condeiului ÅŸi ziariÅŸti, dar ÅŸi cu importante instituÅ£ii ca Muzeul de Artă Cluj, UAP din România, Academiile de Artă din BucureÅŸti, Cluj, IaÅŸi ÅŸi TimiÅŸoara.”

http://galeriadeartafrezia.webs.com/

Expozitia va fi deschisa de catre Profesor Preot Ioan Bizau si Profesor Ioan Muresean, si poate fi vizitata in perioada 12 octombrie - 12 noiembrie.

Galeria de Arta Frezia
Piata Bobalna, f.n, Dej.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu